sklep sw.Anny baner

Łupina nasienna babki jajowatej

Opis:

  • Łupina nasienna babki jajowatej ma takie same właściwości jak nasienie babki jajowatej, dlatego może być spożywana razem z nią w celu uzyskania lepszego efektu lub też zamiast nasion.
  • Łupina nasienna babki jajowatej  po dodaniu do nich wody pęcznieją uwalniając jednocześnie śluz. Przyczynia się to do zmniejszenia uczucia głodu jeśli preparat zostanie spożyty przed posiłkiem.
  • Jednocześnie  poprawia się jakość i ilość wypróżnień ponieważ babka jajowata wzmaga perystaltykę jelit  co skutkuje poprawą jakości (zmiękczenie masy kałowej) i ilości wypróżnień.
  • Nasiona i łupiny obniżają poziom cukru oraz cholesterolu we krwi.
  • Dodatkowo bogate są w kwas linolowy, palmowy, olejowy a także w białko, fitosterole i błonnik. 

Masa netto: 100g

Stosowanie:

  • podczas choroby wrzodowej, biegunkach, niestrawnościach drażniących śluzówkę,
  • podczas zespołu jelita nadwrażliwego,
  • przy zaparcia, otyłości, hemoroidach, polipach jelit, zgadze, nadmiernym apetycie
  • podczas prawidłowego odżywania się

Sposób przygotowania naparu:

  • 1 łyżka nasion lub ½ łyżka łupiny nasiennej babki jajowatej zalać jedną szklanką gotującej się wody,
  • następnie należy napar odstawić na około 20 minut,
  • kolejnym krokiem jest wypicie naparu lub obłożenie chorej części ciała jeśli stosujemy zewnętrznie.
  • Jeżeli nasiona babki jajowatej zalejemy zimna wodą i pozostawimy na 6 godzin otrzymamy macerat, który można nakładac na bandaż, gazik, i przykładać na chorą skórę.
ŚW. ANNY